Nå skal denne elva filmes med undervannsdrone

Tidens Krav, 14.03.2018

– Denne elva gjør Surnadal spesiell, sier Lars Inge Kvande, daglig leder i Trollheim AS. Nå har han bestilt undervannsdrone og vil tilby de som er på vei ut i eller tilbake til arbeidslivet spennende arbeidsoppgaver.

– Det er klart at vi må utvikle oss i takt med resten av samfunnet. I tillegg til filming av Surna og områder rundt fra lufta, vil vi snart kunne tilby filming av utvalgte høler med undervannsdrone, kunne Kvande fortelle i forbindelse med Surnadal Næringsforenings årsmøte, med påfølgende frokostmøte med faglig innhold. […] – I samarbeid med Nav ønsker vi å tilrettelegge for en god arena. Vi ser også for oss mange ulike samarbeidspartnere for dette prosjektet. Fiskerne kan for eksempel se hva som foregår under vann i de ulike hølene der de har fisket i mange år.  

Surna meter for meter

 

– For Surna er bygdas gullåre, framholder han. Bedrifter og foretak vil også kunne kjøpe seg inn i filmen, som blir en slags «Surna meter for meter» eller minutt for minutt, sier Kvande.  […] planene legges i tett samarbeid med elveeierlaget, der surnadalingene og rindalingene nå har funnet sammen til ett elveeierlag for hele elva, helt fra Lomundsjøen og ut i Surnadalsfjorden. Dermed er hele elva nå blitt ett forvaltningsorgan.

Les hele artikkelen (+) på Tidens Krav. 

Lars Inge Kvande i Trollheim AS vil filme Surna med droner både over og under vann, og ser for seg at dette kan selge både elva og bygda på mange ulike måter, i tillegg til at det gir spennende arbeidserfaring for de som er på vei inn i eller tilbake til arbeidslivet. FOTO: TK/H.Aasbø