Første droneoppdrag under vann

Trollheim AS sitt første droneoppdrag under vann: Filming av vannledning for Surnadal kommune. Trollheim er sertifisert for å operere droner kommersielt (RO2). 

«De tok turen til Stangvika i finværet, for å hjelpe kommunen med inspiseringsarbeidet av ledningen som ligger i fjorden. (…) Kommunen har ansvar for at det kommunale drikkevannet skal være trygt. Omtrent 3.500 av de nesten 6.000 innbyggerne i kommunen har kommunalt drikkevann, og det fordelt på 13 kommunale vassverk. 

Rådgiver/prosjektplanlegger for teknisk drift i Surnadal kommune, Michal K. Heimlund, forteller at det er spesielt i Surnadal at det er så mange ledninger for vann og avløp i sjøen og i elver. (…)

Kommunen er veldig glad for at Trollheim har satset på droner. Denne teknologien letter jobben med å se tilstanden til rør og ledninger mye. (…)

Det var Trollheim som tok initiativet og kalte inn til et møte med flere avdelinger i kommunen. Å inspisere rør og ledninger er bare noe av det dronene kan være til nytte med. De kan blant annet brukes ved kartlegging av eiendommer i skog- og landbruk.

Trollheim har drevet droneoppdrag i luft i flere år og har holdt på med sertifisering og opplæring for undervannsdrone. De har trent på dette lenge og skaffet seg erfaring. De har droner både til vanns og i lufta.

Trollheim har blant annet deltakere som de skal hjelpe til arbeidslivet. De tror dette er ting som interesserer ungdommene. Det er fremtidsrettet, og kommunen slipper å kjøpe utstyr og kompetanse. «

Les hele artikkelen på Trollheimsporten

Michal K. Heimlund fra Surnadal kommune, Conny Hansen, Eirik Strøm og Rickard Larsson fra Trollheim AS og Kåre Dragset fra Surnadal kommune.