Første droneoppdrag under vann

Trollheim AS sitt første droneoppdrag under vann: Filming av vannledning for Surnadal kommune. Trollheim er sertifisert for å operere droner kommersielt (RO2). 

“De tok turen til Stangvika i finværet, for å hjelpe kommunen med inspiseringsarbeidet av ledningen som ligger i fjorden. (…) Kommunen har ansvar for at det kommunale drikkevannet skal være trygt. Omtrent 3.500 av de nesten 6.000 innbyggerne i kommunen har kommunalt drikkevann, og det fordelt på 13 kommunale vassverk. 

Rådgiver/prosjektplanlegger for teknisk drift i Surnadal kommune, Michal K. Heimlund, forteller at det er spesielt i Surnadal at det er så mange ledninger for vann og avløp i sjøen og i elver. (…)

Kommunen er veldig glad for at Trollheim har satset på droner. Denne teknologien letter jobben med å se tilstanden til rør og ledninger mye. (…)

Det var Trollheim som tok initiativet og kalte inn til et møte med flere avdelinger i kommunen. Å inspisere rør og ledninger er bare noe av det dronene kan være til nytte med. De kan blant annet brukes ved kartlegging av eiendommer i skog- og landbruk.

Trollheim har drevet droneoppdrag i luft i flere år og har holdt på med sertifisering og opplæring for undervannsdrone. De har trent på dette lenge og skaffet seg erfaring. De har droner både til vanns og i lufta.

Trollheim har blant annet deltakere som de skal hjelpe til arbeidslivet. De tror dette er ting som interesserer ungdommene. Det er fremtidsrettet, og kommunen slipper å kjøpe utstyr og kompetanse. “

Les hele artikkelen på Trollheimsporten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Michal K. Heimlund fra Surnadal kommune, Conny Hansen, Eirik Strøm og Rickard Larsson fra Trollheim AS og Kåre Dragset fra Surnadal kommune.
Scroll Up