Tok fagbrev gjennom AFT-tiltaket

Da Trollheim kontaktet Surnadal Vidaregåande Skole for å få praksisplass for kursdeltaker Unni Bævre, ble også to av skolens faste renholdere med på fagopplæring i renholdsfaget. Før jul i 2019 tok alle tre fagbrev. Vi gratulerer!  

***

Utdrag fra Tidens Krav (Tor Helge Solli) den 19. januar 2020
Da arbeids- og inkluderingsbedriften Trollheim tok kontakt med Surnadal vidaregåande skole for å få praksisplass for en kursdeltaker, ble likegodt to av skolens renholderne også med på opplegget som før jul endte med fagbrev i renholdsfaget. (…)

Før jul besto Unni Bævre sammen med renholderne Mona Dalsegg og Gunvor Aune Klevset den avsluttende praktiske prøven, etter knapt ett år med studier for å gå opp til fagbrev i renholdsfaget. (…)

Hun og Klevset ble med på fagbrevutdanningen etter at Liv Astrid Gjengstø i Trollheim tok kontakt med skolen for å ordne praksisplass for Bævre.

– Da spurte rektor Mons Otnes om ikke skolens renholdere også kunne bli med. Og det ville to av dem, sier Gjengstø.

Renholderne angrer ikke.

– Hvem skulle tro at ei på 60 skulle ta fagbrev? Men det har jeg altså gjort. Jeg har vært renholder i flere tiår, men har lært så utrolig mye nytt om faget. Jeg oppfordrer derfor alle til å ta fagbrev, det gir ny kunnskap og motivasjon, sier Klevset. (…)

Nå ønsker både Trollheim, NAV og skolen at flere skal bli kjent med ordningen som av aktørene beskrives som en fantastisk mulighet både for bedrifter og arbeidssøkere og -takere.

Les hele artikkelen hos Tidens Krav (+) 

FAGBREV: Da Unni Bævre (til venstre) fikk praksisplass ved Surnadal vidaregåande skole som en del av fagbrevutdanningen, ble også skolens renholdere Mona Dalsegg og Gunvor Aune Klevset med på opplegget som før jul endte med fagbrev på de tre. Dermed har renholderne mer kunnskap om faget, samt mer lønn. Bævre søker nå arbeid, og har med fagbrevet i hånd, større sjanse til å lykkes i arbeidslivet.

SUKSESS: Både renholderne, skolen, NAV og Trollheim beskriver samarbeidet som endte med fagbrev for renholderne, som en stor suksess og et vinn-vinn-opplegg: Rakel Polden (NAV, til venstre), Gunvor Aune Klevset (renholder), Liv Astrid Gjengstø (Trollheim), Unni Bævre (renholder som søker arbeid), Mona Dalsegg (renholder) og rektor Mons Otnes. (Foto: TK)