Kurs: «Tankevirus»

«Tankevirus» er et kurs som skal gjøre det enklere og mer ufarlig å snakke om psykisk helse. 

Tankevirus er en psykologisk modell utviklet av psykolog og forsker Hanne H. Brorson. Modellen er basert på normalpsykologi og grunnprinsipper i metakognitiv og kognitiv atferdsterapi. Modellen beskriver logiske feilslutninger som ulike «tankevirus» som kan behandles med «psykologiske vitaminer».

– Tildelt Helseprisen 2016

Målet med kurset er å gi kunnskap om normal fungering og vise hvor vanlig det er å ha negative tanker, å lære at tanker i seg selv er ufarlige – det er hvordan vi reagerer på tankene som noen ganger kan gjøre oss syke.

Kurset skal gi kunnskap om vårt psykologiske immunforsvar og om hvordan det påvirker psykisk helse. På kurset lærer man hvordan man selv kan ta vare på det psykologiske immunforsvaret. «Tankevirus» er et kurs som passer for alle, enten du sliter med angst og depresjon eller om du ønsker å lære mer om hvordan psykologi påvirker oss i hverdagen. 

Trollheim AS har sertifiserte kursledere og ønsker å tilby kurset «Tankevirus» til alle fra 2021 – både til enkeltpersoner, bedrifter generelt og til personalgrupper innen oppvekst og helse.

Artikkel på Trollheimsporten 12.11.20

Se også artikkel i Driva 15.11.20.

Ingun Skjølsvoll, kursleder i "Tankevirus"
Ingun Skjølsvoll er sertifisert kursleder i "Tankevirus".